OVER ONS

Wij zijn Paul, Ingrid en dochters Chiara en Sophie.
We verwelkomen sinds 2003 gasten in onze privé-woning. Eerst op Kasteel Terhove in Bommershoven, sinds 2011 in ons mooie herenhuis in Borgloon. Het ontvangen en verzorgen van gasten vinden we alle vier erg leuk. Chiara houdt van piano spelen en Sophie van dansen. Paul is een kei in verbouwen en Ingrid bakt graag zuurdesembrood.

Het pand

We kochten ons huis in 2008. De eerste drie jaar hebben we verbouwd en het huis weer terug in de oorspronkelijke staat gebracht. Toen wij het huis kochten, was het opgedeeld in twee woonhuizen. Ooit hadden twee broers het geerfd, en ze brachten een muur aan van voor naar achter, van onder tot boven. Zelfs de tuin was in tweeën gesplitst. Wij kochten het huis van twee verschillende eigenaren en maakten het weer helemaal één geheel. De inrichting hebben we vrij rustig gehouden en we kozen voor een Scandinavisch kleurenpallet.
We houden veel van schilderkunst, klassieke muziek en theater (en nog veel meer natuurlijk). Dat delen we graag met jullie. Zo hangen er schilderijen van Limburgse kunstenaars, waaronder de tweelingbroers Steven en Stefan Peeters (Hasselt) en Stefaan Vermeulen (Zammelen).

Het huis is gebouwd volgens de gulde snede. Er is een zeer ruime inkomhal en alle kamers zijn groot, hoog en voorzien van houten vloeren. De grote, ommuurde  tuin ligt aan de oude stadsomwalling. In de tuin staan o.a. negen kersenbomen. Mede vandaar de naam 'De Kersentuin'. 

Een stukje geschiedenis

Het huis is geklasseerd en men ging er hierbij van uit dat het huis in 1770 gebouwd is. Wij denken zelf dat het huis iets minder oud is. We zien dat aan de stijl van het huis en we vonden in een slaapkamer een handtekening van de stucadoor uit 1810. Daarnaast staat het huis ook niet op de Ferrariskaart uit 1778. Bij de klassering ging men er ook van uit dat het een Kanunnikenhuis is. Een kanunnik is een geestelijke die deel uitmaakt van een kapittel of een andere belangrijke kerk. Een kanunnik leeft meestal in een kanunnikenhuis in de nabijheid van de geestelijke instelling waaraan hij verbonden is. Er zijn in Borgloon meerdere Kanunnikenhuizen. 

We verwelkomen je graag in De Kersentuin en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je een fijne tijd hebt in onze B&B.

Paul & Ingrid, Chiara & Sophie

De uitbaters van B&B De Kersentuin
woonkamer 03.jpg
Achterkant De Kersentuin 01.jpg