top of page

Meer over de B&B
-

We verwelkomen sinds 2003 gasten in onze privé-woning. Eerst op Kasteel Terhove in Bommershoven, sinds 2011 in ons mooie herenhuis in Borgloon.

 

Het ontvangen en verzorgen van gasten vinden we alle vier erg leuk. Chiara houdt van lezen en Sophie van koekjes bakken. Paul en Ingrid vind je regelmatig in de wijngaard achter het huis.

We kochten ons huis in 2008. De eerste drie jaar hebben we verbouwd en het huis weer terug in de oorspronkelijke staat gebracht. De inrichting hebben we vrij rustig gehouden en we kozen voor een Scandinavisch kleurenpallet. 

We houden veel van schilderkunst, klassieke muziek en theater (en nog veel meer natuurlijk). Dat delen we graag met jullie. Zo hangen er schilderijen van Limburgse kunstenaars, waaronder de tweelingbroers Steven en Stefan Peeters (Hasselt) en Stefaan Vermeulen (Zammelen).

Het huis is klassiek gebouwd volgens de gulde snede. Er is een zeer ruime inkomhal en alle kamers zijn groot, hoog en voorzien van houten vloeren. De grote, ommuurde  tuin ligt aan de oude stadsomwalling. In de tuin staan o.a. negen kersenbomen. Mede vandaar de naam 'De Kersentuin'

Het huis is geklasseerd en men ging er hierbij van uit dat het huis in 1770 gebouwd is. Wij denken zelf dat het huis iets minder oud is, uit ongeveer 1810. Bij de klassering ging men er ook van uit dat het een Kanunnikenhuis is. Een kanunnik is een geestelijke die deel uitmaakt van een kapittel of een andere belangrijke kerk. Een kanunnik leeft meestal in een kanunnikenhuis in de nabijheid van de geestelijke instelling waaraan hij verbonden is. Er zijn in Borgloon meerdere Kanunnikenhuizen. 

We verwelkomen je graag in De Kersentuin en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je een fijne tijd hebt in onze B&B.

​Paul & Ingrid, Chiara & Sophie

bottom of page